fbpx

Enter your keyword

Hello!

Ik ben Karline en run vanaf begin 2017 The Rose & Barrel, dit is mijn manier om mijn passie voor vintage en brocante te uiten!
Als Amsterdamse ben ik naar Breda verhuisd, en sinds deze verhuizing – samen met mijn vriend –  heb ik de ruimte gekregen
om mijn ideeën in daden te veranderen en we hebben samen alles op alles gezet om te zorgen dat The Rose & Barrel van de grond kwam.

 

Van jongs af aan ben ik al erg onder de indruk van oude spulletjes. Een uitje naar het kringloop centrum was (en is!) altijd een feest en hier heb ik dan ook mijn eerste unieke items gevonden.
Deze zal ik nooit meer weg doen en hebben een mooie en speciale plek in mijn woning.
Ik kan er namelijk echt van genieten om iets te vinden waarvan je weet dat het een heel leven heeft gehad. Soms heeft het zijn glorie verloren en help ik het een beetje terug te vinden. Maar soms is dat totaal niet aan de orde en is er jaren en jaren lang goed voor gezorgd.

 

Dat is ook wat antiek, brocante of vintage vaak zo speciaal maakt. Het is zo oud en het bestaat nog steeds, men heeft er jaren lang de schoonheid van in gezien en heeft er goed voor gezorgd.
Iets wat je vandaag de dag echt minder ziet. Als onze Poes zijn nagels zet in onze -zeer leuke fel gele- Ikea stoel dan word ik wel even boos maar dat is totaal anders dan als hij zijn nagels in mijn antieke – fluweel roze Franse -bank zet. Het gevoel dat het niet meer vervangbaar is is vreselijk!
Hier speelt massaproductie natuurlijk een grote rol in. Iets waar je bijna niet aan ontkomt om hier aan mee te doen, maar waar we misschien wel iets vaker over moeten nadenken.

 

poes die ligt op mijn Franse roze brocante stoel

Zo is het kopen van vintage/brocante items niet alleen super trendy maar ook heel verantwoord!

De kunst is om het leuk te combineren. Zelf houd ik er erg van om modern te combineren met mooie oude items die iets over mij zeggen. Dat als iemand bij mij thuis is ze echt het gevoel hebben bij Karline te zijn.
Dat heb ik ook proberen te bereiken op deze website. Via deze website ben je ook een beetje bij mij thuis.
Samen met mijn vriend Franck kopen wij alleen items in die wij ook echt leuk vinden! En ik hoop dat jij er ook van kunt genieten en dat je iets tegen komt waarvan jij vindt dat het bij jou past!

Houd af en toe eens mijn blog pagina en Instagram in de gaten om bijvoorbeeld te zien waar onze producten vandaan komen en de verhalen erachter!

X Karline

Things I love...