fbpx

Enter your keyword

In The Spotlight: Vintage Secretaire

In The Spotlight: Vintage Secretaire

Vorig jaar kwamen wij deze secretaire tegen. Totaal versleten, rook muf, en hij zag er niet echt spannend uit.
Maar hij was wel nog stevig. Alles zat er nog op en aan en belangrijk, de klep ging makkelijk open en dicht.
Na enige twijfel hebben wij hem maar gekocht en heeft een lange tijd in deze hoedanigheid ergens in een hoekje gestaan.

Toen wij van de winkel in Wernhout een geluidsstudio hadden gemaakt en volledig online door zijn gegaan is deze secretaire zelfs naar de kelder gebracht. En natuurlijk omdat je hem niet meer ziet waren we hem zelfs vergeten. En dat terwijl ik het echt een leuk kastje vond! Maar andere projecten gingen voor en ik had het druk genoeg met het fotograferen van nieuwe producten en iets moois van de website te maken.
Tot op een dag iemand een bericht stuurde om te vragen hoe breed de secretaire was en ik echt even moest denken waar hij eigenlijk was haha!

Ik zag hem daar staan en voelde ineens zo veel enthousiasme om er iets veel mooiers van te maken! Meteen tilde ik hem naar boven en ben er heel impulsief aan begonnen. Dit is trouwens een positieve én negatieve eigenschap van mijzelf haha.. Maar dit keer pakte dit wel positief uit. 😉

volgens mij kwam er 30 jaar aan sigaar- en sigaretten rook voorbij.

Zoals op de ”Before” foto’s te zien is had hij een soort beukenkleurige tint. Iets wat ik niet perse heel mooi vind en daarnaast maakte het dit kastje heel saai.
Het werkblad gedeelte was echt helemaal beschadigd  en her en der zaten er kalen plekken op het hout. Dit was wel vooral in de binnenkant van het kastje en de buitenkant was nog in aardige staat.

Dan komt er natuurlijk de beslissing wat ik ervan wil gaan maken. Misschien kwam het door de enorme sigaar lucht die uit het kastje kwam toen ik hem opende maar ik wilde er iets klassieks van maken –  oude gentleman’s club achtige sfeer –
Ik denk dan snel aan mahonie , warme kleuren, donkere kleuren. En laat ik die nou standaard in m’n werkplek hebben staan.

Even toen ik het kastje ging ontvetten kreeg ik spijt dat ik er aan begonnen was, volgens mij kwam er 30 jaar aan sigaar- en sigaretten rook voorbij.  Maar hij knapte er wel meteen een stuk van op!
De mahonie kleurige lak heb ik wel iets verdund. Puur omdat ik ervoor gekozen heb hem niet helemaal kaal te schuren maar om de oude lak te gebruiken in de uiteindelijke kleur. Ik vind sowieso dat hij dan meer in vintage staat blijft. Natuurlijk kan je ervoor kiezen hem helemaal strak te maken maar zo behoudt hij meer zijn karakter.
Het werkblad aan de binnenkant heb ik zwart gemaakt. Niet alleen omdat ik dit een mooi contrast vind maar ook omdat het functioneel is en je er niet alles op ziet!

En dan is dit het eindresultaat. Iets waar ik erg tevreden meer ben en ik nu ook echt achter mijn verkoop staat.
Natuurlijk blijf je houden dat smaken verschillen maar ik vind wel dat dit kastje op deze manier in oude glorie is hersteld. 🙂

Voor interesse, afmetingen óf bestellen klik je even op deze link! – Vintage Secretaire

Ik lees graag wat jullie ervan vinden!

Karline,

Comments (5)

 1. Hoi Karline, wat heb je er een prachtige secretaire van gemaakt!! En met zoveel passie en een prachtig verhaal uit je hart…. Echt geweldig…

  Elly 💕
  aug 12, 2018 Beantwoorden
  • Ik heb het niet van een vreemde 😉 hihi

   Karline
   aug 12, 2018 Beantwoorden
 2. Wat een leuk verhaal – en leuke secretaire geworden!

  Ilona
  aug 13, 2018 Beantwoorden
 3. Ik ben geinteresseerd in dit meubeltje. Is het nog te koop? Zo ja, graag de afmetingen..
  Belangrijk voor mij is ook dat de schuiven vlot open en dicht gaan

  Denise
  jan 26, 2020 Beantwoorden
  • Hoi Denise,
   Nee sorry hij is al verkocht!
   Maar toch bedankt voor je interesse 🙂
   Karline

   Karline
   jan 28, 2020 Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *