fbpx

Enter your keyword

Ingekocht met Passie!

Ingekocht met Passie!

Ingekocht met Passie!

In het najaar van 2016 ontstond plotseling het idee om te gaan verhuizen. Misschien ken je het wel, gewoon even voor de ”grap” op Funda kijken en dan vooral een filter aanklikken waarvan je nooit zou denken dat er iets tussen kan staan. Maar inderdaad dan staat er ineens wel iets tussen en dan worden verhuisplannen ineens serieus.
De stap die wij misschien wilde maken was dan ook wel vrij extreem. We woonde midden op de Kalverstraat in Amsterdam. Tussen de toeristen en de hectiek. Dit huis staat 100 meter van de Belgische grens in Noord-Brabant en midden in de natuur.
Franck en ik hadden ook al langer het idee om iets nieuws te beginnen. Ik werk al vanaf mijn 16e in de retailbranche en fantaseerde af en toe ook eens over een eigen winkel(tje). Franck zit ook al jaren in de IT maar het idee van een winkel sprak hem ook heel erg aan. Maar ga maar eens in Amsterdam een winkeltje beginnen.. Toen dit huis ineens om de hoek kwam kijken en er een ”winkel” ruimte aan vast zat durfde we er echt over na te denken!

Antiek is bij Franck met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hebben ook een antiek winkel gehad in Brabant en had mooie herinneringen aan de schuur van zijn vader vol met oude kasten.
Bij mij daarentegen is het totaal anders. Mijn ouders houden juist van strak, modern en nieuw. Misschien ben ik wat tegendraads van persoonlijkheid en verzamelde al van jongs af aan oude dingetjes.
Mijn kamer hing dan ook vol met oude schilderijen verzamelde Maria beelden, oude kaptafel, en met oude flamboyante jurken maak je mij dolgelukkig! Vriendinnen zeiden vaak dat het net een museum was! ( prachtig compliment al zeg ik het zelf.. )

‘Misschien ben ik wat tegendraads van persoonlijkheid en verzamelde al van jongs af aan oude dingetjes. ’

Door deze dingen te combineren zijn Franck en ik het snel eens geworden en leek het ons geweldig om een brocante, antiek en vintage winkeltje te beginnen. Franck zijn moeder die woonachtig is in Frankrijk heeft ons mee op sleeptouw genomen in Frankrijk en wij waren op slag verliefd! Ze heeft ons zo goed geholpen met kijken, contact leggen en een begin maken! Maar vooral het kijken en het begrijpen wat mooi is, is een vak apart. Ik vond het zeker moeilijk en je persoonlijke smaak komt ook altijd om de hoek kijken.

Inmiddels wonen wij al een jaar in Wernhout en is de winkel aan huis een opnamestudio en oefenruimte geworden (een andere passie van Franck).
De winkel hebben wij verruild voor een Online winkel. Iets waar we onze krachten nóg beter in kunnen bundelen! Niet alleen is de aanloop niet heel groot als je zo afgelegen ligt maar ik denk dat alles beter tot zijn recht komt als je het online goed presenteert! Je bereikt een veel grotere groep mensen en mensen kunnen natuurlijk ook altijd nog langskomen.

Wij gaan nog altijd samen op pad om mooie items te vinden! We merken allebei heel goed dat we onze eigen smaak hebben maar daardoor krijg je een spannend assortiment.
Ik ben ook blij dat we niet meteen de online winkel zijn begonnen want de kwaliteit wordt steeds beter!
Ik denk ook dat de site van goede kwaliteit is en dat het merkbaar is dat wij dit met veel liefde doen! Dus zijn er op- of aanmerkingen, tips of wat dan ook laat het ons dan ook zeker weten!

Éen ding is zeker, alles is ingekocht met passie!

Karline,

Comments (5)

 1. Beste Karline, wat een leuk verhaal en wat mooi dat jullie die stap hebben durven maken. Ik ga zeker jullie webshop in de gaten houden! Ik verzamel overigens zelf ook Mariabeelden. Is het beeld dat je laat zien in de blog ook te koop?
  Met vriendelijke groet, Lieke

  Friederola
  mrt 9, 2018 Beantwoorden
  • Hoi Lieke, bedankt voor je bericht! Leuk dat je ons in de gate gaat houden!
   Het beeld op de foto is helaas niet te koop, dit is namelijk mijn mooiste en bijzonderste Maria beeld dat ik heb! Gekregen van een dierbare vriendin!
   Ik ga binnenkort weer eens goed opzoek naar een mooi exemplaar dus wie weet kan ik je snel blij maken!
   Vriendelijke groet terug!
   Karline

   Karline
   mrt 10, 2018 Beantwoorden
 2. Hoi Karline, wat leuk om je verhaal te lezen en dat je zo vanuit Amsterdam verliefd bent geworden op het huis en de omgeving. Dit is nl. het huis wat mijn ouders hebben gebouwd en waar ik ben opgegroeid. Ik woon nu een paar honder meter verder, net over de Belgische grens en kom er dus nog bijna dagelijks voorbij. Mooie herinneringen! Ik vind het bijzonder dat je het nu vult met prachtige antiquiteiten en mooie brocanterie, want dat zouden mijn ouders ook prachtig hebben gevonden. Heel veel succes gewenst met jullie zoektocht naar mooie dingen en ontzettend veel woonplezier gewenst.
  Marie-Louise

  Marie-Louise Vissers
  aug 11, 2018 Beantwoorden
  • Beste Marie-Louise, Enorm bedankt voor dit mooie bericht! Ik heb u een e-mail gestuurd met een reactie 🙂 Vriendelijke groet Karline,

   Karline
   aug 11, 2018 Beantwoorden
 3. […] Ingekocht met Passie! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *