fbpx

Enter your keyword

Maak kennis met: Poes

Maak kennis met: Poes

Poes is onze aller liefste kat.

Ik denk dat het ergens in 2015 was. Ik kwam thuis van een dag werken en zag een waterbakje staan in de keuken… Dus ik kijk Franck blij en verrast aan en ja hoor! Had ‘ie als verrassing een poesje gekocht! :”Kijk maar eens achter het gordijn”.. En daar zat ‘ie, bang en ineen gekropen achter het gordijn.

We wilde al een tijdje een poes en waren ook al wezen kijken in het asiel. Onze voorkeur ging uit naar een ouder beestje die we nog een paar mooie jaren konden geven. Maar tot onze verbazing zaten die er eigenlijk helemaal niet dus terug naar huis.

Ik wist niet dat Franck verder was gaan kijken dus het was ook een hele verrassing dat hij poes had gevonden via Marktplaats.
Een gezin in Amsterdam Noord vond dat hij niet goed bij hun paste en gunde hem een nieuwe plek. Het was daar veel te druk met kinderen en een blaffende hond. Ik kan mij goed voorstellen – zoals ik de poes nu ken – dat dat inderdaad niet de perfecte leefomstandigheden waren voor hem.

De eerste tijd was het een hele bange kat. De hele dag lag hij onder de bank en liet hij zich niet zien. Ik werkte toen full-time buiten de deur dus had niet heel veel uren om met hem te connecten. En daarnaast kan ik ook wel vrij energiek zijn en aanwezig.. en daar wist de poes totaal niet mee om te gaan.
Na enige tijd zag je dat Franck en de poes totaal aan elkaar gewend waren. Franck werkte dan ook thuis en spendeerde uren met hem. Ik moet ook zeggen dat hij het tegenover gestelde van mij is. Dieren trekken naar hem toe, een soort van dierenfluisteraar.. haha
Ik wilde zooo graag dat Poes naar mij toe zou komen, met mij wilde knuffelen. Hij bleef wel altijd keurig rustig als ik hem oppakte, je zag dat ie het spannend vond maar liet het wel toe!

Gelukkig paar jaar later is hij zo veranderd! Hij is helemaal ontdooit! Sinds onze verhuizing naar Brabant is hij ineens helemaal gek van mij. Komt het doordat ik zelf ook rustiger ben geworden? Ik weet het niet maar ben er wel super blij mee.
In Wernhout kon hij ook ineens naar buiten de vrije wereld in. Het is altijd een stad-kat geweest dus geweldig om te zien hoe hij alles ontdekte. De eerste dag waren we hem ook meteen kwijt. na een tijdje kwam hij de tuin ingelopen.. volledig doorweekt! Was hij dus in een slootje gevallen.. haha.. Dit is hem nog een keer overkomen maar daarna heeft hij ervan geleerd..

Je ziet echt dat het een gelukkige kat is geworden die puurrrfect bij ons past!( sorry Moest dit even doen;) )
Niet te aanhankelijk maar wel lekker aanwezig!
Elke dag als we thuis komen staat ie op ons te wachten bij de deur en krijgen wij een heel verhaal te horen. Stiekem zijn we wel erg benieuwd wat hij de hele dag doet.

Dit was mijn ode aan onze kat Poes.
Ik kan echt iedereen aanraden die een poes wilt eens te kijken op Marktplaats. Veel baasjes kunnen niet meer voor hun dieren zorgen en dan hoeven ze niet eerst naar het asiel!

X Karline


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *